Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Receptek

Hogyan készítsd a legjobb tápiókát? 


Itt megtalálod a választ! Lassan egy évtizede fejlesztjük hogyan legyen tökéletes a tápióka, így a legjobb helyen jársz!  Fontos, hogy nagy körültekintéssel készítsük el, mivel sok tényező miatt válhat a tápiókánk puhává, keménnyé és akár oda is éghet.



Hozzávalók:

  • Tápióka gyöngy (száraz)
  • Víz
  • Ízlés szerint cukor.
     

Elkészítés:

  1. Tegyünk fel forrni 1:9  arányban vizet(9) és mérjük ki a száraz tápiókát(1).
     


 

  1.  Forrásban lévő vízbe tegyük bele a tápiókát, majd keverjük meg és várjuk meg míg a gyöngyök egy része feljön a vízfelszínére.
  2. Ha a gyöngyök feljöttek, akkor vegyük le annyira, hogy épp forrjon, vagyis bugyogjon a víz. Így főzzük 20 percig. Néha keverjük meg, hogy ne ragadjanak össze a bogyók.
  3. 20 perc után lekapcsoljuk lefedjük és hagyjuk 10 percig állni.
  4. Szűrőben átmossuk a már fekete gyöngyöket addig, hogy lehűljenek.
  5. Ezzel kész a fekete tápióka gyöngy. Tálba helyezzük. Ízlés szerint cukros vízbe is áztathatjuk.